Hirdetés

Mogyoróvajas sajttorta pohárban

Hozzávalók

Hozzávalók
2
nagy pohárhoz

A kekszréteghez:

200 g zabkeksz
50 g olvasztott vaj

A krémhez:

180 g mogyoróvaj
3 ek porcukor
500 g mascarpone

A csokikrémhez:

90 g étcsokoládé
100 ml forró tejszín
Hirdetés

Mogyoróvajas sajttorta pohárban

Ennél megúszósabb sajttorta recept nem létezik ebben az univerzumban, de igazából még egy másikban sem. Ez ugyanis egy pohárdesszert, ami annyira bombasztikusan jól néz ki és annyira finom, hogy bármelyik univerzumban, bárkit le tudtok nyűgözni vele!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
nagy pohárhoz

A kekszréteghez:

200 g zabkeksz
50 g olvasztott vaj

A krémhez:

180 g mogyoróvaj
3 ek porcukor
500 g mascarpone

A csokikrémhez:

90 g étcsokoládé
100 ml forró tejszín
Fotó: Fördős Peti

A zabkekszet egy késes aprítóban lezúzzuk (egy keveset félreteszünk a díszítéshez) és hozzákeverjük az olvasztott vajat. A mogyoróvajat a porcukorral és a mascarponéval kikeverjük. A csokikrémhez feforraljuk a tejszínt és leöntjük vele az apróra tört étcsokit. A kekszalapot a poharak aljába szórjuk és kicsit lenyomkodjuk.

Fotó: Fördős Peti

Leöntjük a csokiöntettel (kb. 2 ek kivételével). A krémet egy csillagcsöves nyomózsákkal a poharakba nyomjuk és meglocsoljuk a tetejét a maradék csokiöntettel és megszórjuk a kekszmorzsával.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?