Hozzávalók
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 80 g cukrot
- 50 g kukoricaliszt
- 1 dl tej
a tetejére adagonként
- ½ tk rózsavíz
- friss eper
Muhallabia, az arab tejpuding
Hozzávalók
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 80 g cukrot
- 50 g kukoricaliszt
- 1 dl tej
a tetejére adagonként
- ½ tk rózsavíz
- friss eper
A tejet és a vizet lábosban a cukorral forráspontig melegítjük. A kukoricalisztet az 1 dl tejjel egy sűrű pasztává keverjük, így könnyebb lesz csomómentesre keverni a forró tejben. Folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük a tejjel. Ha elértük a puding állagot, poharakba töltjük és a felületüket folpack-kal fedjük be, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, akkor mindegyik adag tétjére fél tk. rózsavizet locsolunk és friss epeszemeket szeletelünk rá, végül meghintjük egy kis durvára vágott pisztáciával.
A képen látható baklavához pedig itt találtok receptek.