Hirdetés
Green Kitchen

Nagyon csokis, nagyon whiskys süti

Hozzávalók

250 g étcsokoládé
180 g cukor
110 g liszt
80 g vaj
3 db tojás
1 rúd vanília
1 dl whisky
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
1 gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nagyon csokis, nagyon whiskys süti

Brownie sütés közben jött az ötlet, mi szerint mi lenne ha belecsempésznénk egy "kevés" viszkit is a rendszerbe. Köztudott ugyanis, hogy a csokoládé és a viszki országos jóbarátok, az ízeik egészen fantasztikus egységet alkotnak, felnőttkorú sütifogyasztóknak egyenesen kihagyhatatlan. Így született meg ez a hihetetlenül whiskys és még annál is csokisabb süti receptje, amit el is tettünk a személyes kedvenceink közé. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

250 g étcsokoládé
180 g cukor
110 g liszt
80 g vaj
3 db tojás
1 rúd vanília
1 dl whisky
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
1 gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Közben az egész tojásokat a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, a whiskyvel és egy csipet sóval simára keverjük egy habverő segítségével. Ha a csokit megolvasztottuk és összekevertük a vajjal, hagyjuk kicsit lehűlni, majd adjuk hozzá a tojásos-cukros keveréket. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd az egészet keverjük el, míg egyenletes masszát nem kapunk.

img_7563.jpg

A sütőformát kenjünk ki vajjal és vékony rétegben lisztezzük ki. Majd borítsuk bele a masszát és 180 fokon 25 perc alatt süssük készre.

img_7567.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások