Hozzávalók
- 250 g étcsokoládé
- 180 g cukor
- 110 g liszt
- 80 g vaj
- 3 db tojás
- 1 rúd vanília
- 1 dl whisky
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 gombóc vaníliafagyi
Hozzávalók
- 250 g étcsokoládé
- 180 g cukor
- 110 g liszt
- 80 g vaj
- 3 db tojás
- 1 rúd vanília
- 1 dl whisky
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 gombóc vaníliafagyi
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Közben az egész tojásokat a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, a whiskyvel és egy csipet sóval simára keverjük egy habverő segítségével. Ha a csokit megolvasztottuk és összekevertük a vajjal, hagyjuk kicsit lehűlni, majd adjuk hozzá a tojásos-cukros keveréket. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd az egészet keverjük el, míg egyenletes masszát nem kapunk.
A sütőformát kenjünk ki vajjal és vékony rétegben lisztezzük ki. Majd borítsuk bele a masszát és 180 fokon 25 perc alatt süssük készre.