Hirdetés

Nagyon mákos, nagyon szilvás süti

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 ½ dkg élesztő (fél csomag)
6 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
2 dl tej
2 egész tojás
2 tk fahéj
2 kg szilva
5 dkg cukor
10 dkg darált mák
20 g vaj a megkenéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nagyon mákos, nagyon szilvás süti

Ez a kelt tésztára épülő egyszerű kis sütemény egy igazi őszi comfort food. A puha tészta, a rengeteg mák és a szaftos szilva hármasa ugyanis tökéletes ellenszerként szolgál a rusnya, hűvös idővel szemben: fogjatok egy jó könyvet, gyújtsátok be a kanndallót (csak ha van, ha nincs, akkor ne próbálkozzatok légyszi!) és egyetek minél többet ebből a süteményből!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 ½ dkg élesztő (fél csomag)
6 dkg cukor
1 csipet só
5 dkg vaj
2 dl tej
2 egész tojás
2 tk fahéj
2 kg szilva
5 dkg cukor
10 dkg darált mák
20 g vaj a megkenéshez
Bevásárlólistához adom

Minél több gyümölcsöt pakoltok a süti tetejére, annál szaftosabb lesz a végeredmény. Ha igazán bevállalósak vagytok, 2 kg-ig simán elmentek!

makos_lepeny.jpg

Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet belemérjük egy keverőtálba, beleütjük a 2 tojást, hozzáadjuk a cukrot, a sót az olvasztott vajat és a maradék langyos tejet. Beleöntük a felfuttatot éleszőt és kb. 15 perc alatt kidagasztjuk. Letakarva 1 órán át kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát belisztezett munkalapra dobjuk és egy sodrófával kicsit kinyújtuk, majd elegyenegetjük egy kivajazott tepsiben. A mákot összekeverjük a cukorral és a fahéjjal egy tálban. A kimagozott és felnegyedelt szilvát sorokba rendezve elhelyezzük a tésztán, majd megszórjuk a cukros-mákos keverékkel és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

makos_lepeny2.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások