Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22 cm átmérőjű piteformához:

A tésztához

180 g liszt (BL55)
1 csipet Só
90 g hideg vaj
50 g porcukor
40 ml tejföl
1 db tojássárgája

A nugátkrémhez

150 g pörkölt mogyoró
150 g tejcsoki
80 g cukor
100 ml tejszín
30 g puha vaj

A díszítéshez

2 doboz toffifee
70 g étcsoki
Hirdetés

Nugátkrémes Toffifee pite

Ismeritek a mondást: Toffifee-ből és pitéből sosem elég! Most pedig egy brutál mogyorós, nugátkrémes, csokis pitéről beszélgetünk, aminek a töltelékébe és a tetejére is került egy kis extra finomság. Csekkoljátok Nóri receptjét, aztán gyúrjátok is be a pitetésztát! :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22 cm átmérőjű piteformához:

A tésztához

180 g liszt (BL55)
1 csipet Só
90 g hideg vaj
50 g porcukor
40 ml tejföl
1 db tojássárgája

A nugátkrémhez

150 g pörkölt mogyoró
150 g tejcsoki
80 g cukor
100 ml tejszín
30 g puha vaj

A díszítéshez

2 doboz toffifee
70 g étcsoki

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, lehetőleg gyorsan, hogy a kezünk melege ne lágyítsa el a tésztát, majd fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk legalább 30 percre. Hűtés után egyenletesen egy 22 cm-es piteforma aljába és oldalára nyomkodjuk a tésztát.

Egy réteg alufóliát rakunk a tésztára, teleszórjuk sütőbabbal (így még véletlenül sem kezd el a tészta széle “lefolyni” sülés közben a forma oldaláról) és 180 fokos sütőbe rakjuk a tésztát. 10 percig “vakon” sütjük a nehezékkel, majd anélkül további kb. 15 percig. A nugátkrémhez egy aprítóba rakjuk a pörkölt mogyorót és a cukrot és teljesen porrá őröljük, de addig dolgoztatjuk még a gépet, amíg a mogyoró olajtartalmától már kicsit krémesedik is. Hozzáadjuk a felolvasztott tejcsokit, a tejszínnel és vajjal együtt és alaposan lezúzzuk.

15 szem Toffifee-t kettévágunk és a tészta aljára rakosgatjuk őket. Rásimítjuk a nugátkrémet. A díszítéshez megolvasztjuk vízgőz fölött az étcsokit és hanyagul  rácsorgatjuk a pite tetejére, végül 12 szem Toffifee-vel díszítjük a tortát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások