Hirdetés

Olasz zabaglione gyümölcsmártással

Hozzávalók

4
személyre
+

A gyümölcsmártáshoz

2 marék szőlő
1 db körte
3 ek cukor
100 ml száraz fehérbor

A zabaglione-hoz

4 db tojássárgája
50 g cukor
60 ml fehérbor

A tálaláshoz

babapiskóta, vagy valamilyen szimpi keksz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz zabaglione gyümölcsmártással

Még csak szeptember elején járunk, de mi már őszi hangulatú recepteken törjük a fejünket. Van is itt kapásból egy nagyon elegáns kis desszert, ami igazán puccos darabnak tűnik, egy házibulin pl. tuti, hogy mindenkit le tudtok vele venni a lábáról! Ennek ellenére egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, sőt! Ez a zabaglione, az olaszok borhabja, amit mi most karamellizált gyümölcsökkel és babapiskótával turbóztunk fel. Bor, szőlő, körte: lehetne ennél ősziesebb hangulata egy desszertnek?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A gyümölcsmártáshoz

2 marék szőlő
1 db körte
3 ek cukor
100 ml száraz fehérbor

A zabaglione-hoz

4 db tojássárgája
50 g cukor
60 ml fehérbor

A tálaláshoz

babapiskóta, vagy valamilyen szimpi keksz
Bevásárlólistához adom

img_3834.jpg

Először a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a szőlőt és a kis kockákra vágott körtét, majd a lángot alacsonyra vesszük és a serpenyőt néha megrázogatva hagyjuk, hogy a gyümölcsökből kifővő lé összekeveredjen a cukorral.

Egy nagy tálat megtöltünk jégkockákkal és félretesszük.

A borhabhoz egy lábasban elkezdünk vizet forralni.

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat egy domború aljú tálba (vagy habüstbe) tesszük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni. Ha a tojássárgája felvette a cukrot, hozzáadjuk a bort és folytatjuk a keverést. Ügyelve arra, hogy a víz a lábasban ne legyen túl forró (csak gyöngyöznie szabad!) és hogy a tál alja ne érjen hozzá a vízhez, a tálat rátesszük a lábasra és megállás nélkül keverjük. Kb. 10 perc intenzív kevergetés után egy sűrű habot kapunk, ekkor a keverőtálat tegyük a jéggel teli tálra, hogy a finom habunkból még véletlenül se legyen rántotta. Kicsit kevergessük így tovább, amíg lehűl.

img_3842.jpg

A tálaláshoz egy borospohár aljára tördeljük a babapiskótát, majd erre dobunk egy adagot a karamellizált körtés-szőlős gyümölcsmártásból. Erre kerül egy nagy kanál zabaglione, amire még pakolunk egy kis gyümölcsöt és már kész is van az ősz egyik legszexibb desszertje!

Ha kipróbáltátok a receptet, feltétlenül küldjetek nekünk egy képet róla!

img_3845.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások