Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 225 g vaj
- 100 g cukor
- 145 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 335 g étcsoki pasztilla
- 2 ág friss rozmaring
- lekvár az összeragasztáshoz
Óriás csokis keksz
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 225 g vaj
- 100 g cukor
- 145 g barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 335 g étcsoki pasztilla
- 2 ág friss rozmaring
- lekvár az összeragasztáshoz
A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb edénybe, majd belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy robotgépben habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat. Amikor a vaj a cukorral szépen elegyedett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd alacsony sebesség mellett a lisztes keveréket és a vaníliás cukrot is.
Néhány perc keverés után mehet bele a csoki pasztilla és az apróra vágott friss rozmaring . Összedolgozzuk, majd enyhén nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymástól kb. 10 centire, kicsit lenyomkodjuk. Egy tepsiben 6 keksz sül majd. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-12 percig sütjük őket.
Ha kész, kivesszük és még 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd egyenként rácsra helyezzük a kekszeket, hogy kihűljenek és meg is szikkadjanak. Még két tepsivel tudunk sütni a fenti mennyiségből. Ha kihűltek a kekszek, egyik felüket lekvárral megkenve, kettesével összeillesztjük őket.