Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- cukor
- 20 g vaj
- őrölt fahéj
- 1 db tojás (kisebb)
Pálmalevél
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- cukor
- 20 g vaj
- őrölt fahéj
- 1 db tojás (kisebb)
A fahéj és cukor mennyiségét rátok bízom, mennyire édesen vagy fűszeresen szeretitek. Szóval a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és 10 percet pihentetjük, majd kihajtjuk egy cukorral megszórt felületre, és picit még nyújtunk rajta (igazából csak kissé „belemasszírozzuk” a cukrot. Ezután lekenjük a puha vajjal, megszórjuk még vékonyan cukorral és fahéjjal, majd két oldalról indulva feltekerjük, hogy a két henger középen összeérjen. Mehet is a fagyasztóba 15 percre, majd éles késsel 1 cm-es vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk őket. Vékonyan lekenjük felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a pálmalevél receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!