Hirdetés
Bespájzolva

Pezsgős minicupcake

Hozzávalók

48
db minimuffinhoz vagy (12 db normál muffinhoz)
+

A tésztához

170 g vaj
150 g cukor
1 db tojássárgája
230 ml pezsgő
230 g liszt
25 g keményítő
2 tk sütőpor
1 csipet só
3 db tojásfehérje

A krémhez

600 g mascarpone
160 g porcukor
1 rúd vanília
70 ml pezsgő

A díszítéshez

2 ek apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pezsgős minicupcake

Szilveszteri buliba szerintem perfekt édesség ez a minicupcake. Puha, omlós tészta, amin vaníliás mascarponekrém csücsül. Ja és persze a tésztában és a krémben is van egy jó adag pezsgő!!!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

48
db minimuffinhoz vagy (12 db normál muffinhoz)
+

A tésztához

170 g vaj
150 g cukor
1 db tojássárgája
230 ml pezsgő
230 g liszt
25 g keményítő
2 tk sütőpor
1 csipet só
3 db tojásfehérje

A krémhez

600 g mascarpone
160 g porcukor
1 rúd vanília
70 ml pezsgő

A díszítéshez

2 ek apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a tojássárgája és a pezsgő is. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport és a sót, és a vajas részhez keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojásos masszába. A tésztát muffinkapszlikkal bélelt sütőformába kanalazzuk a formák kb ⅘-éig, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. 

A mascarponét a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a habverővel a pezsgőt. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet, és kidíszítjük vele a muffinok tetejét. Végül megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

Pezsgős minicupcake

Ha tetszett a pezsgős minicupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások