Hozzávalók
A kuglófhoz
- 250 g vaj
- 250 g cukor
- 3 db tojás
- 150 ml kókusztej
- 300 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
- 1 ½ tk sütőpor (púpos)
- 1 tk csapott szódabikarbóna
- ½ tk só
- 10 db karika, konzerv ananász
- 50 ml fehér rum
A cukormázhoz
- 4 ek ananászlé
- 10 ek porcukor
- kókuszchips
Piña Colada kuglóf
Hozzávalók
A kuglófhoz
- 250 g vaj
- 250 g cukor
- 3 db tojás
- 150 ml kókusztej
- 300 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
- 1 ½ tk sütőpor (púpos)
- 1 tk csapott szódabikarbóna
- ½ tk só
- 10 db karika, konzerv ananász
- 50 ml fehér rum
A cukormázhoz
- 4 ek ananászlé
- 10 ek porcukor
- kókuszchips
A kókusztejet megmelegítjük, majd ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük. Ehhez a vajas masszához öntjük a kihűlt kókusztejes cuccot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a rumot, végül a feldarabolt ananász karikákat is.
Összekeverjük a hozzávalókat és a kész tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végzünk.
Közben elkészítjük a cukormázat. Az ananászléhez adjuk a porcukrot és simára keverjük. A kuglófot fél órát hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat és megszórjuk pirított kókuszchipsszel.
Próbáljátok ki a receptet és tartsatok velünk a legközelebbi fantasztikus kalandjainkban is!