Hirdetés

Rénszarvas popcake

Hozzávalók

12
darabhoz

A golyókhoz

300 g mézes puszedli
50 g puha vaj
60 g mascarpone
+ 12 db fa vagy műanyag pálcika

A bevonáshoz

200 g étcsoki
pár csepp olaj

A díszítéshez

kb. 12 db kisperec
kb. 12 szem piros cukorka
kb. 24 szem fehér szórócukor
Hirdetés

Rénszarvas popcake

Ha valami übercuki ehető ajándékon töritek a fejeteket, vagy akár gyerekekkel való közös sütögetést terveztek, akkor ezt a sütit is készítsétek el! Jelen esetben az alapja itt mézes puszedli volt, de bármilyen maradék piskótatésztát is felhasználhattok hozzá!
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz

A golyókhoz

300 g mézes puszedli
50 g puha vaj
60 g mascarpone
+ 12 db fa vagy műanyag pálcika

A bevonáshoz

200 g étcsoki
pár csepp olaj

A díszítéshez

kb. 12 db kisperec
kb. 12 szem piros cukorka
kb. 24 szem fehér szórócukor

A mézes puszedlit apróra morzsoljuk, majd összegyúrjuk a vajjal és a mascarponéval. Jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, amikből nagyobb diónyi golyókat gyúrunk. Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött, rakunk bele pár csepp olajat és belemártjuk a pálcikák végét, majd beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket.

Amikor megdermedt a csoki, az egész gombócokat is belemártjuk a csokiba, lecsepegtetjük a felesleges csokit, és egymás mellé fektetve lerakjuk őket egy sütőpapíros tálcára. Az orruk helyére nyomunk 1-1 szem piros cukrot, a szemek helyére 2-2 fehér szórócukrot, amiknek a közepére egy fogpiszkáló hegyét csokiba mártva, kis szemgolyókat nyomunk, a pereceket kettétörve pedig két oldalra, “agancsokat” nyomunk a gombócokba. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások