Hozzávalók
A fánkhoz
- 210 g liszt
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
- 280 g ricotta
- 2 db tojás
- 80 g porcukor
A mentás cukorhoz
- 1 kis csokor menta
- 250 g cukor
Ricottafánk mentás cukorral
Hozzávalók
A fánkhoz
- 210 g liszt
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
- 280 g ricotta
- 2 db tojás
- 80 g porcukor
A mentás cukorhoz
- 1 kis csokor menta
- 250 g cukor
A mentát és a cukrot egy aprítóba rakjuk, alaposan lezúzzuk, és kiterítjük egy sütőpapíros tepsire, hogy kicsit száradjon a menta nedvességtartalma miatt.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd a többi hozzávalóval, ha a massza nedves kézzel is nehezen formázható, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Diónyi golyókat formázunk belőle és kb 165-170 fokos olajba dobva pár perc alatt megsütjük őket, majd még forrón beleforgatjuk a mentás cukorba.