Hirdetés
Bespájzolva

Rumos fehércsoki-hab pirított fenyőmaggal

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+
200 g fehér csoki
2 db tojás
50 g porcukor
250 ml habtejszín
30 ml barna rum
30 g étcsoki
2 marék fenyőmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rumos fehércsoki-hab pirított fenyőmaggal

Habos, krémes, édes, mégis könnyed desszert, és sokkal kevesebb macera van vele, mint, mondjuk, egy mousse-szal. Mi kollektíven imádtuk benne a rumot, de ha ti alkoholmentes verziót szeretnétek, akkor nyugodtan kihagyhatjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+
200 g fehér csoki
2 db tojás
50 g porcukor
250 ml habtejszín
30 ml barna rum
30 g étcsoki
2 marék fenyőmag
Bevásárlólistához adom

A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket szintén vízgőz fölött a porcukorral együtt felmelegítjük, majd kihűlésig habosítjuk, hogy jó stabil krémet kapjunk. A tojássárgájákat és a hideg tejszínt is külön-külön habbá verjük. A tejszínhabhoz keverjük a tojássárgájahabot, a rumot, majd a fehér csokit, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk.

Poharakba töltjük a krémet, és étcsokiforgáccsal, valamint pirított fenyőmaggal díszítjük. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások