Hozzávalók
Az alaphoz
- 350 g oreo keksz
- 110 g olvasztott vaj
A mogyoróvajas réteghez
- 350 g mogyoróvaj
- 100 g porcukor
- 100 g puha vaj
- 50 g mogyoró + 10 g a tetejére
A tetejére
- 150 ml tejszín
- 200 g étcsoki pasztilla (vagy kisebb darabokra tört étcsoki)
Sütés nélküli oreos mogyoróvajas pite
Hozzávalók
Az alaphoz
- 350 g oreo keksz
- 110 g olvasztott vaj
A mogyoróvajas réteghez
- 350 g mogyoróvaj
- 100 g porcukor
- 100 g puha vaj
- 50 g mogyoró + 10 g a tetejére
A tetejére
- 150 ml tejszín
- 200 g étcsoki pasztilla (vagy kisebb darabokra tört étcsoki)
Az oreo kekszeket aprítógépben összezúzzuk az olvasztott vajjal, belenyomkodjuk a formába és fél órára hűtőbe rakjuk. Amíg az alap a hűtőben pihen, a mogyorót egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hogy intenzívebb íze legyen, majd egy mozsárban kissé összetörjük, vagy késsel kisebb darabokra vágjuk.
Összekeverjük a mogyoróvajat a porcukorral, a puha vajjal, és 50 g pirított mogyoróval, majd a hűtőből kivett kekszalapra simítjuk. Mehet ez is a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokis réteget. A tejszínt felforrósítjuk és a csokidarabokra öntjük. Várunk pár percet, majd jól elkeverjük és a mogyoróvajas rétegre simítjuk. Megszórjuk a maradék pirított mogyoróval és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a felső csokiréteg.