Hozzávalók
- 150 g piskótatallér
- 1 ek vaj
- 250 g krémsajt
- 125 g tejföl
- 70 g cukor
- 30 g kukoricaliszt
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- ½ tk fahéj
- ½ tk gyömbér
- 200 g sütőtökpüré
Sütőtökös mini sajttorta
Hozzávalók
- 150 g piskótatallér
- 1 ek vaj
- 250 g krémsajt
- 125 g tejföl
- 70 g cukor
- 30 g kukoricaliszt
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- ½ tk fahéj
- ½ tk gyömbér
- 200 g sütőtökpüré
Először készítsük el a sütőtökpürét. A sütőtökünket vágjuk fel, sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokon légkeveréses sütőben süssük kb. 40 percig. Akkor jó, hogyha annyira puha, hogy a villánkat gond nélkül bele tudjuk szúrni. Az így elkészült sütőtököt fosszuk meg a héjától és késes aprító segítségével pürésítsük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkción. Mindegyik muffin formába tegyünk papír kapszlit. A piskótatallérokat a vajjal, robotgép segítségével zúzzuk össze és tegyünk a formánk aljára egy evőkanálnyit, majd pohár segítségével nyomkodjuk le.
A krémsajtot, a cukorral és vaníliás cukorral keverjük lassú fokozaton össze, majd adjuk hozzá a tejfölt, tojásokat, lisztet, kukoricalisztet, fűszereket. Mindegyik kapszliba tegyünk félig a sajttorta krémjéből, a tetejére tegyünk a püréből és egy fogpiszkáló segítségével márványozzuk össze. Süssük 25 percig, majd hűtsük ki, nyomjunk a tetejükre 1-1 tejszínhab sapkát és hintsük meg fahéjjal.