Hozzávalók
- 800 g fehér kenyér (héj nélkül)
- 150 g barna cukor
- 5 db tojás
- 500 ml tej
- 200 ml tejszín
- 1 rúd vanília
- 10 szem friss szilva
- néhány ek szilvalekvár
- 100 g vaj
Szilvás kenyérpuding
Hozzávalók
- 800 g fehér kenyér (héj nélkül)
- 150 g barna cukor
- 5 db tojás
- 500 ml tej
- 200 ml tejszín
- 1 rúd vanília
- 10 szem friss szilva
- néhány ek szilvalekvár
- 100 g vaj
A kenyeret 2-3 cm nagyságú kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsin 10 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A barna cukrot kihabosítjuk a tojással. A tejet és a tejszín felmelegítjük a vaníliarúd kikapart magjaival, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez. A kenyeret a tepsibe rakjuk, leöntjük a tojásos tejjel, rápakoljuk a kimagozott és elfelezett szilvákat, a kis kockákra vágott vajat és a lekvárt. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a szilvás kenyérpuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!