Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+

A tölcsérekhez:

1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta
1 db tojás
5 ek cukor
1 ½ ek őrölt fahéj
alufólia

A krémhez:

150 g étcsokoládé
150 g mascarpone
100 g natúr krémsajt
2 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor

A díszítéshez:

apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sztracsatellával töltött tölcsér

Hoztunk is egy újabb szuper megúszós desszertötletet! Ezekkel a töltött tölcsérekkel hatalmasat tudtok majd villantani a vendégek előtt, szóval mindenképp mentsétek le a receptet és kezdjétek el bekeverni a sztracsatellás krémet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+

A tölcsérekhez:

1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta
1 db tojás
5 ek cukor
1 ½ ek őrölt fahéj
alufólia

A krémhez:

150 g étcsokoládé
150 g mascarpone
100 g natúr krémsajt
2 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor

A díszítéshez:

apróra vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A leveles tésztát a hosszabbik oldala mentén kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. Pár nagyobb darab alufóliát kettéhajtunk, és tölcsér alakúra tekerjük őket. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsérekre, lekenjük lazán felvert tojással és megforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékében. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, megvárjuk amíg kihűlnek és kihúzzuk belőlük az alufóliát. Az étcsokit apróra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, krémsajttal, porcukorral és vaníliás cukorral.

A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tölcséreket. Apróra vágott pisztáciával megszórjuk a krémet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások