Hozzávalók
A tölcsérekhez:
- 1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta
- 1 db tojás
- 5 ek cukor
- 1 ½ ek őrölt fahéj
- alufólia
A krémhez:
- 150 g étcsokoládé
- 150 g mascarpone
- 100 g natúr krémsajt
- 2 ek porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
A díszítéshez:
- apróra vágott pisztácia
Sztracsatellával töltött tölcsér
Hozzávalók
A tölcsérekhez:
- 1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta
- 1 db tojás
- 5 ek cukor
- 1 ½ ek őrölt fahéj
- alufólia
A krémhez:
- 150 g étcsokoládé
- 150 g mascarpone
- 100 g natúr krémsajt
- 2 ek porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
A díszítéshez:
- apróra vágott pisztácia
A leveles tésztát a hosszabbik oldala mentén kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. Pár nagyobb darab alufóliát kettéhajtunk, és tölcsér alakúra tekerjük őket. A tésztacsíkokat rátekerjük a tölcsérekre, lekenjük lazán felvert tojással és megforgatjuk a kristálycukor és fahéj keverékében. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, megvárjuk amíg kihűlnek és kihúzzuk belőlük az alufóliát. Az étcsokit apróra vágjuk, összekeverjük a mascarponéval, krémsajttal, porcukorral és vaníliás cukorral.
A krémet csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tölcséreket. Apróra vágott pisztáciával megszórjuk a krémet.