Hirdetés

Túró dönci

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz

A tésztához

4 db tojás
150 g cukor
60 ml olívaolaj
1 csipet só
10 g vaníliás cukor
160 g liszt

A krémhez

500 g túró
3 ek porcukor
20 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
200 ml hideg tejszín
5 g zselatin

A bevonáshoz

250 g étcsokoládé
pár csepp olaj
Hirdetés

Túró dönci

Food stylist kolléganőnk állítólag ezt a sütit rendelte gyerekkorában, amikor cukrászdába vitték. Miután többször megemlítette, gondoltuk miért pont ezt a sütit hagynák ki a repertoárunkból, úgyhogy megszületett az elmondása alapján leírt túró dönci receptünk. :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz

A tésztához

4 db tojás
150 g cukor
60 ml olívaolaj
1 csipet só
10 g vaníliás cukor
160 g liszt

A krémhez

500 g túró
3 ek porcukor
20 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
200 ml hideg tejszín
5 g zselatin

A bevonáshoz

250 g étcsokoládé
pár csepp olaj

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, sóval, olívaolajjal és a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgájás részt, beleszitáljuk a lisztet, átkeverjük és egy nagyméretű, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk (kb. 45×30). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótalapot, majd még melegen, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük.

A túrót villával áttörjük, majd egy robotgéppel összekeverjük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a porcukorral. A hideg tejszínből kiveszünk 3-4 evőkanállal, belekeverjük a zselatint, pár percet várunk hogy felszívja a tejszínt, majd berakjuk a mikróba pár másodpercre, hogy felmelegedjen, feloldódjanak a zselatinszemcsék. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és a folyós zselatinnal együtt belekeverjük a túróba. A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hosszában félbevágjuk.

A két piskótacsík széleire helyezzük (hosszában) a túrókrémet, összeillesztjuk a két szélét és berakjuk őket a hűtőbe 1-2 órára. Mikor már kicsit megdermedt a túrókrém 4-4 darabba vágjuk őket és a vízgőz fölött felolvasztott csokiba mártjuk mindkét végüket. Ha marad kevés csoki, csorgathatunk pár csíkot díszítésként a sütik tetejére.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások