Hozzávalók
- 500 ml tej
- 120 g búzadara
- 3 ek cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g félzsíros tehéntúró
- 1 db citrom
- 10 g vaj
- 20 g zsemlemorzsa
Az öntethez
- 200 ml tejföl
- 30 g porcukor
Túrógombóc főzés nélkül - bekötött szemmel is megy!
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 120 g búzadara
- 3 ek cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g félzsíros tehéntúró
- 1 db citrom
- 10 g vaj
- 20 g zsemlemorzsa
Az öntethez
- 200 ml tejföl
- 30 g porcukor
A tejből, búzadarából, a vaníliás cukorból és a cukorból közepes lángon folyamatosan kevergetve egy jó sűrű tejbegrízt főzünk, majd hideg helyen hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázva, hogy ne égjen le (ez nem bekötött szemmel sokkal egyszerűbb :D).
Ha a tejbegríz kihűlt, összekeverjük a túróval, belereszeljük a citrom héját és homogénre keverjük az egészet, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából és megforgatjuk a gombócokat a zsemlemorzsában. Összekeverjük a tejfölt a porcukorral és máris tálaljuk a túrógombócokkal együtt. Mondtam, hogy bitang egyszerű!