Hozzávalók
A tésztához
- 320 g kenyérliszt
- 1 csipet só
- 15 g kakaópor
- 180 ml meleg tej
- 7 g szárított élesztő
- 70 g cukor
- 1 db tojás
- 40 g puha vaj
A töltelékhez
- 500 g túró
- 2 ek tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek nagy szemű szórócukor
Túróval töltött kakaós párnák
Hozzávalók
A tésztához
- 320 g kenyérliszt
- 1 csipet só
- 15 g kakaópor
- 180 ml meleg tej
- 7 g szárított élesztő
- 70 g cukor
- 1 db tojás
- 40 g puha vaj
A töltelékhez
- 500 g túró
- 2 ek tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek nagy szemű szórócukor
A tésztához a lisztet, a sót és a kakaóport egy tálba mérjük, és összekeverjük. A tejben elkeverjük az élesztőt, a liszthez öntjük, majd mehet bele a cukor és a tojás is. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor összeállt, beledolgozzuk a vajat, és bedagasztjuk. Cipóvá formázzuk és 1 órát kelesztjük.
A töltelék hozzávalót összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 40 x 25 cm-esre nyújtjuk, és 12 egyenlő négyzetre vágjuk. A közepükre kanalazunk 1-1 bő evőkanálnyi tölteléket, összecsípjük a végüket, kicsit összenyomkodjuk, és cipót formázunk belőlük. Egy kör alakú sütőtálba rakjuk a bucikat, és letakarva 1 órát kelesztjük.
Mikor megkeltek, lekenjük őket tojással, megszórjuk a nagy szemű szórócukorral, és 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a túróval töltött kakaós párnák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!