Hirdetés
Instant

Vaníliás polentatorta

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortaformához
+

A tortához

150 g puha vaj
80 g porcukor
20 g bourbon vaníliás cukor
1 db vaníliarúd
3 db tojás
60 ml olívaolaj
½ db citrom héja
150 g kukoricadara
120 g liszt
1 nagy csipet só
2 tk sütőpor

A gyümölcsraguhoz

250 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 ek porcukor
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vaníliás polentatorta

Rettentően egyszerű polentatorta, ami szuperszaftos és iszonyú finom! A gyümölcsragut pedig úgy variáljátok hozzá, ahogy csak szeretnétek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortaformához
+

A tortához

150 g puha vaj
80 g porcukor
20 g bourbon vaníliás cukor
1 db vaníliarúd
3 db tojás
60 ml olívaolaj
½ db citrom héja
150 g kukoricadara
120 g liszt
1 nagy csipet só
2 tk sütőpor

A gyümölcsraguhoz

250 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 ek porcukor
pár csepp citromlé
Bevásárlólistához adom

A vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral és a vanília kikapart magjaival, majd belekeverjük egyesével a tojásokat is. Hozzáadjuk az olívaolajat és a citromhéjat. Külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, és ezt is beleforgatjuk a masszába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percet sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

A raguhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban felmelegítjük, majd addig rotyogtatjuk, amíg picit be nem sűrűsödik. Ezzel locsoljuk meg a torta tetejét. 

Vaníliás polentatorta

Ha tetszett a vaníliás polentatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások