Hozzávalók
A tésztához:
- 120 g vaj
- 110 g cukor
- 110 g barna cukor
- 1 db tojás
- 180 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 120 g tejcsokipasztilla ( vagy kisebb kockákra vágott tejcsoki)
A tálaláshoz:
- vaníliafagyi
A világ legnagyobb csokis keksze
Hozzávalók
A tésztához:
- 120 g vaj
- 110 g cukor
- 110 g barna cukor
- 1 db tojás
- 180 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 120 g tejcsokipasztilla ( vagy kisebb kockákra vágott tejcsoki)
A tálaláshoz:
- vaníliafagyi
A lisztet elkeverjük a sütőporral és szódabikarbónával. Belekeverjük a tojást, a kétféle cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és összedolgozzuk a tésztát. Egy sütőbe is berakható serpenyő aljába nyomkodjuk a massza felét (ha nincsen serpenyőnk, használhatunk tortaformát is) erre rászórjuk a csoki kb ⅔-át, majd rányomogatjuk a tészta másik felét, és megszórjuk a maradék csokival. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük az óriás kekszet, majd ezután még melegen, vaníliafagyival tálaljuk és megpróbáljuk nem felfalni egyszerre az egészet!