Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Villámgyors vacsora tipp: paradicsomleves sajtos szendviccsel, plusz egy pohárdesszert

Hozzávalók

Paradicsomkrémleves (4-6 főre)

4 szelet bacon
2 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma
1 db közepes sárgarépa
3 ek paradicsompüré
1 ek liszt
1 l víz vagy zöldségleves
2 ág kisebb kakukkfű
1 db babérlevél
1 konzerv egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
½ dl tejszín
bors

Grillezett sajtos szendvics (4 főre)

8 szelet kisebb kenyér
30 dkg reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
4 ek majonéz

Joghurtos pohárkrém (4 főre)

A morzsához

½ bögre zabpehely
½ bögre kókuszreszelék
0.75 bögre liszt
2 ek barnacukor
5 dkg vaj
1 csipet só

A krémhez

25 dkg mascarpone
50 dkg görög joghurt
1 db vaníliarúd kikapart magja
2 ek méz
50 dkg fagyasztott málna
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Villámgyors vacsora tipp: paradicsomleves sajtos szendviccsel, plusz egy pohárdesszert

Májkrémes kifli, utána pedig egy tábla csoki? Pizzarendelés? Zacskósleves? Ugyan már, hiszen egy fullos vacsorát is össze lehet dobni gyorsan, még a legfárasztóbb nap után is. Lesz benne paradicsomleves extra sajtos szendviccsel és egy szuperegyszerű, de annál finomabb pohárdesszert is. Jöhet?
Hirdetés

Hozzávalók

Paradicsomkrémleves (4-6 főre)

4 szelet bacon
2 ek vaj
4 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma
1 db közepes sárgarépa
3 ek paradicsompüré
1 ek liszt
1 l víz vagy zöldségleves
2 ág kisebb kakukkfű
1 db babérlevél
1 konzerv egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
½ dl tejszín
bors

Grillezett sajtos szendvics (4 főre)

8 szelet kisebb kenyér
30 dkg reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
4 ek majonéz

Joghurtos pohárkrém (4 főre)

A morzsához

½ bögre zabpehely
½ bögre kókuszreszelék
0.75 bögre liszt
2 ek barnacukor
5 dkg vaj
1 csipet só

A krémhez

25 dkg mascarpone
50 dkg görög joghurt
1 db vaníliarúd kikapart magja
2 ek méz
50 dkg fagyasztott málna
Bevásárlólistához adom

prev_7.jpg

Paradicsomkrémleves

Egy közepes lábosba tesszük a felkockázott bacont és kb. 10 perc alatt mérsékelt lángon pirosra sütjük. Kiszedjük, a kisült zsírhoz adjuk a vajat és közepesen erősre tekerjük a lángot. Hozzáadjuk az összenyomott, megtisztított fokhagymát, a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután a lábosba tesszük a paradicsompürét és kevergetve pirítjuk 3 percig. Hozzákeverjük a lisztet és kevergetve lepirítjük – kb. 2 perc. Felöntjük a vízzel vagy zöldséglével, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, a babérlevéllel és kakukkfűvel, és fedő alatt felforraljuk. Levesszük a fedőt, közepesen alacsonyra visszavesszük a lángot, és további 30 percig főzzük, amíg kissé besűrűsüdik.

A levest lehúzzuk a tűzről és botmixerrel selymesre pürésítjük. Visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Tetején a pirosra sütött baconkockákkal kínáljuk.

paradicsomleves.jpg

Grillezett sajtos szendvics

A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 4 kenyérszeletre nyomkodjuk. Mindegyik tetejére egy-egy kenyérszeletet teszünk és a szendvicsek külső oldalát megkenjük majonézzel. Egy száraz serpenyőt mérsékelt lángon felhevítünk és a szendvicseket 4-5 percig sütjük, amíg az alsó felük aranybarna nem lesz. Megfordítjuk és egy fedővel kissé lenyomjuk a szendvicseket, hogy teljesen összeragadjanak az olvasztott sajttól. Fontos, hogy alacsony lángon, hosszabb ideig süljenek, így teljesen megolvad a sajt, de nem ég meg a kenyér.

Joghurtos pohárkrém

A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.

poharkrem.jpg

Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Például a legmenőbb olasz camembert sajtos, vargányás fogásunkat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások