Hozzávalók
Paradicsomkrémleves (4-6 főre)
- 4 szelet bacon
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 db közepes sárgarépa
- 3 ek paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 l víz vagy zöldségleves
- 2 ág kisebb kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 konzerv egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
- ½ dl tejszín
- só
- bors
Grillezett sajtos szendvics (4 főre)
- 8 szelet kisebb kenyér
- 30 dkg reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
- 4 ek majonéz
Joghurtos pohárkrém (4 főre)
A morzsához
- ½ bögre zabpehely
- ½ bögre kókuszreszelék
- 0.75 bögre liszt
- 2 ek barnacukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg görög joghurt
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 2 ek méz
- 50 dkg fagyasztott málna
Villámgyors vacsora tipp: paradicsomleves sajtos szendviccsel, plusz egy pohárdesszert
Hozzávalók
Paradicsomkrémleves (4-6 főre)
- 4 szelet bacon
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 db közepes sárgarépa
- 3 ek paradicsompüré
- 1 ek liszt
- 1 l víz vagy zöldségleves
- 2 ág kisebb kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 konzerv egész paradicsom levével (40 dkg) vagy 1/2 l házi paradicsomlé
- ½ dl tejszín
- só
- bors
Grillezett sajtos szendvics (4 főre)
- 8 szelet kisebb kenyér
- 30 dkg reszelt zsíros sajt (lehet több féle is, pl. edami, gouda, cheddar, emmentáli)
- 4 ek majonéz
Joghurtos pohárkrém (4 főre)
A morzsához
- ½ bögre zabpehely
- ½ bögre kókuszreszelék
- 0.75 bögre liszt
- 2 ek barnacukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg görög joghurt
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 2 ek méz
- 50 dkg fagyasztott málna
Paradicsomkrémleves
Egy közepes lábosba tesszük a felkockázott bacont és kb. 10 perc alatt mérsékelt lángon pirosra sütjük. Kiszedjük, a kisült zsírhoz adjuk a vajat és közepesen erősre tekerjük a lángot. Hozzáadjuk az összenyomott, megtisztított fokhagymát, a felaprított hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát és 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután a lábosba tesszük a paradicsompürét és kevergetve pirítjuk 3 percig. Hozzákeverjük a lisztet és kevergetve lepirítjük – kb. 2 perc. Felöntjük a vízzel vagy zöldséglével, beletesszük a paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, a babérlevéllel és kakukkfűvel, és fedő alatt felforraljuk. Levesszük a fedőt, közepesen alacsonyra visszavesszük a lángot, és további 30 percig főzzük, amíg kissé besűrűsüdik.
A levest lehúzzuk a tűzről és botmixerrel selymesre pürésítjük. Visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Tetején a pirosra sütött baconkockákkal kínáljuk.
Grillezett sajtos szendvics
A sajtokat nagylyukú reszelőn lereszeljük és 4 kenyérszeletre nyomkodjuk. Mindegyik tetejére egy-egy kenyérszeletet teszünk és a szendvicsek külső oldalát megkenjük majonézzel. Egy száraz serpenyőt mérsékelt lángon felhevítünk és a szendvicseket 4-5 percig sütjük, amíg az alsó felük aranybarna nem lesz. Megfordítjuk és egy fedővel kissé lenyomjuk a szendvicseket, hogy teljesen összeragadjanak az olvasztott sajttól. Fontos, hogy alacsony lángon, hosszabb ideig süljenek, így teljesen megolvad a sajt, de nem ég meg a kenyér.
Joghurtos pohárkrém
A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
Vannak még komplett vacsi tippjeink, például itt. Például a legmenőbb olasz camembert sajtos, vargányás fogásunkat.