Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 50 ml tej
- 100 ml lefőzött, kihűtött presszó kávé
- 250 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk szódabikarbóna
- 0.25 tk só
A krémhez
- 200 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
Whoopie pie
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 50 ml tej
- 100 ml lefőzött, kihűtött presszó kávé
- 250 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk szódabikarbóna
- 0.25 tk só
A krémhez
- 200 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót, végül hozzáöntjük a tejet, kávét és robotgéppel simára keverjük. Habzsákba töltjük és két sütőpapírral bélelt tepsire 15-15 korongot nyomunk. Ha nincs habzsákunk, akkor evőkanállal is megoldható. 180 fokon légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük.A krémhez a mascarponét a porcukorral és a citrommal robotgép segítségével kikeverjük és 1-1 kihűlt korongot összetapasztunk vele.