Hozzávalók
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A tejes keverékhez
- 200 g sűrített tej
- 200 ml tejszín
- 300 ml tej
A tetejére
- 60 - 75 g NUTELLA®
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A tejes keverékhez
- 200 g sűrített tej
- 200 ml tejszín
- 300 ml tej
A tetejére
- 60 - 75 g NUTELLA®
A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval közben pedig folyamatosan hozzáadjuk a cukrot. Ha már kemény a hab, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd fokozatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni egy rácson, majd leszedjük a sütőpapírt, és villával megszurkáljuk a tetejét.
A tejes keverék hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és leöntjük vele a piskótát. Ezután megkenjük a tetejét NUTELLA®-val, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a tejes pite NUTELLA®-val receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!