Hozzávalók
- 200 g túró
- 200 g rétesliszt
- 1 csipet só
- 100 g tejföl
- 2 ek cukor
- 1 db tojás
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 db narancs héja
- 20 ml olaj a formázáshoz
- 60 g NUTELLAⓇ
A sütéshez
- kb. 400 ml olaj
Hozzávalók
- 200 g túró
- 200 g rétesliszt
- 1 csipet só
- 100 g tejföl
- 2 ek cukor
- 1 db tojás
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 db narancs héja
- 20 ml olaj a formázáshoz
- 60 g NUTELLAⓇ
A sütéshez
- kb. 400 ml olaj
A túrófánkhoz a túrót egy villával áttörjük, ezután összekeverjük a rétesliszttel, a sóval, a tejföllel, a cukorral, a tojással és a szódabikarbónával. Ízesítésnek egy narancs héját is belereszeljük a tésztába.
A kevés olajjal bekenjük a tenyerünket, és nagyjából golflabda méretű golyócskákat formázunk a masszából. A golyócskákat egy tányérra tesszük pihenni, amíg a sütéshez használt olajat egy kisebb méretű lábasban vagy gyorsforralóban 150-155 fokosra melegítjük. A kis fánkocskákat újra átforgatjuk a kezünkben, hogy biztosan szép gömbök legyenek, majd négyesével az olajba tesszük őket. Hajlamosak letapadni az edény aljára, így kb. egy fél perc sütés után egy kicsit meg kell mozgatni, hogy feljöjjenek az olaj felszínére. Amíg aranybarnára sülnek, el is készülnek, ez nálunk 7-8 percig tartott. A kisült fánkokat egy papírral borított tányéron leitatjuk, hogy ne legyenek zsírosak.
Megtöltjük a habzsákunkat NUTELLA®-val, és a végét éppen csak lecsippentjük, hogy hegyes maradjon. A még meleg fánkokba szúrjuk a habzsákot, és mindegyiket megtöltjük 3-5 grammnyi NUTELLA®-val.

Ha tetszett a Túrófánk NUTELLA®-val töltve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
