Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 db csirkecombfilé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 450 g görög joghurt
- 1 tk mustár
- 3 szál kakukkfű
A sült koktélparadicsomhoz
- 400 g fürtös koktélparadicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 ek barna cukor
A bulgursalátához
- 200 g bulgur
- 400 ml víz
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db kígyóuborka
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor bazsalikom
- ½ csokor petrezselyem
Póréhagymás-joghurtos csirkecomb sült koktélparadicsommal és bulgursalátával
Hozzávalók
A csirkéhez
- 2 db csirkecombfilé
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma
- 450 g görög joghurt
- 1 tk mustár
- 3 szál kakukkfű
A sült koktélparadicsomhoz
- 400 g fürtös koktélparadicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 ek barna cukor
A bulgursalátához
- 200 g bulgur
- 400 ml víz
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db kígyóuborka
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ csokor bazsalikom
- ½ csokor petrezselyem
A joghurtos csirkecombhoz a csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és 1 evőkanál olívaolajjal. A póréhagymát felkarikázzuk, és 1 evőkanál olívaolajjal meglocsolt kis sütőtál aljára halmozzuk, majd ráfektetjük a csirkecombokat. Eloszlatjuk rajta a mustárral, sóval, borssal és 1 evőkanál olívaolajjal elkevert joghurtot, majd rászórjuk az aprított kakukkfüvet, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.
Közben a koktélparadicsomot szárastól egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk, majd rászórjuk a barna cukrot is, és a csirke mellé tesszük a sütőbe.
A bulgurt egy mikrózható tálba tesszük, és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, beledobjuk a fokhagymagerezdeket, és öntünk bele 2 ek olívaolajat is. Ezután 900 W-on 14 perc alatt a mikróban készre pároljuk.
Amikor kész, beleszórjuk a felkockázott zöldségeket, jöhet 2 evőkanál olívaolaj és az aprított zöldfűszerek, majd alaposan összekeverjük és félretesszük langyosra hűlni. A csirkét a zöldfűszeres bulgurral és a sült koktélparadicsommal tálaljuk, és bőségesen locsolunk rá a koktélparadicsom szaftjából is.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Ha tetszett a póréhagymás-joghurtos csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!