Hirdetés
Bespájzolva

Joghurtos lángos

Hozzávalók

5
darab
+

A tésztához

400 g liszt
100 g tk liszt
2 tk só
200 ml meleg víz
1 tk cukor
15 g friss élesztő
200 ml natúr joghurt
2 ek olaj

A sütéshez

olaj

A tálaláshoz

tejföl
fokhagyma
lila hagyma
reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Joghurtos lángos

A joghurt azért teszi a kelt tésztákat tökéletessé, mert sokkal könnyebb lesz tőle a szerkezetük. Még így is, hogy teljes kiőrlésű liszt is került bele. Tényleg sokkal jobb, ha előző nap elkészítjük a tésztát, vagy akár 48 órával előtte.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

5
darab
+

A tésztához

400 g liszt
100 g tk liszt
2 tk só
200 ml meleg víz
1 tk cukor
15 g friss élesztő
200 ml natúr joghurt
2 ek olaj

A sütéshez

olaj

A tálaláshoz

tejföl
fokhagyma
lila hagyma
reszelt sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A joghurtos lángos esetében érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni a tésztát, és hűtőben tárolni. Sütés előtt 1 órával kivesszük a hűtőből, és kigombócozva megkelesztjük. De ha aznap készítjük, akkor így csináljuk: a liszteket és a sót összekeverjük, a vízben felfuttatjuk a cukorral az élesztőt. A többi hozzávalóval is összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, és kiolajozott edényben, lefedve hagyjuk legalább 1 órát állni. Ezután gombócokat formázunk belőle, tepsire rakjuk és hagyjuk fél órát letakarva kelni. Bő olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel, szeletelt lila hagymával és reszelt sajttal tálaljuk.

Joghurtos lángos

Ha tetszett a joghurtos lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások