Hozzávalók
- 4 szelet csont nélküli tarja (400-450 g)
- só, bors
- 4 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv paprika (100 g/db)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 450 ml víz
A rizshez
- 320 g rizs
- 640 ml víz
- só
Lecsós tarja rizzsel
Hozzávalók
- 4 szelet csont nélküli tarja (400-450 g)
- só, bors
- 4 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 1 db tv paprika (100 g/db)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 450 ml víz
A rizshez
- 320 g rizs
- 640 ml víz
- só
A lecsós tarja első lépéseként a tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és 2 evőknanál zsíron, magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba az edénybe rakunk még 2 evőkanál zsírt, és üvegesre pároljuk benne az apróra vágott hagymát. Ezután jöhet rá a 2 cm-es kockákra vágott paradicsom és paprika. Sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig főzzük, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt köménnyel, elkeverjük, majd felöntjük 200 ml vízzel.
Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek és besűrűsödik, közben még hozzáadunk 200 ml vizet, ha elfőtte a levét. Amikor szép sűrű a lecsó, belerakjuk a hússzeleteket, plusz még 50 ml vizet és lassan, fedő alatt 20-25 percig főzzük. A rizst és a vizet összekeverjük egy tálban, sózzuk, és a mikróban 15 perc alatt megfőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a lecsós tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ha még kipróbálnál pár lecsós húst: