Hozzávalók
A fagyihoz
- 600 ml tejszín
- 200 ml tej
- 200 g mogyoróvaj
- 80 g cukor
- 1 db vaníliarúd magjai
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
A csokis részhez
- 100 g étcsoki
- 100 ml tejszín
A díszítéshez
- 1 kis marék mogyoró
Mogyoróvajfagyi csokival
Hozzávalók
A fagyihoz
- 600 ml tejszín
- 200 ml tej
- 200 g mogyoróvaj
- 80 g cukor
- 1 db vaníliarúd magjai
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
A csokis részhez
- 100 g étcsoki
- 100 ml tejszín
A díszítéshez
- 1 kis marék mogyoró
A fagyi alapjához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól felmelegítjük. Nem szükséges forrnia, de ügyeljünk rá, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen az alja. Mikor a tojássárgájától kissé besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről és hűtőhidegre hűtjük. Közben a tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, majd átkeverjük.
Mikor kihűlt az alap, fagyigépben elkészítjük. Gép hiányában egy nagyobb tálba öntjük, berakjuk a fagyasztóba és kb. 40 percenként alaposan átkeverjük. Mikor krémes, fagyiállagot kapunk egy előre behűtött tálba rétegezzük a csokiöntettel.
Lesimítunk egy réteg fagyit, majd erre rusztikusan ráöntjük a csokiöntetet és egy késsel egy két mozdulattal, márványosan belekeverjük a mogyoróvajfagyiba, majd újabb réteg fagyi, öntet, majd fagyi, öntet és egy kevés tört mogyoróval megszórjuk a tetejét. Mehet a fagyasztóba, hogy visszahűljön. Fogyasztás előtt kb. 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy gombócozható állagú legyen.
Ha tetszett a mogyoróvajfagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!