Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 db chilipaprika
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db padlizsán
- 1 konzerv darabolt paradicsom (600 g-os kiszerelés)
- 4 szál petrezselyemzöld
- 4 db tojás
Hozzávalók
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 db chilipaprika
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db padlizsán
- 1 konzerv darabolt paradicsom (600 g-os kiszerelés)
- 4 szál petrezselyemzöld
- 4 db tojás
A shakshukához a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy sütőbe rakható serpenyőben közepes lángon az olajon üvegesre pirítjuk. Mehet rá az apróra vágott chilipaprika, só, bors, római kömény és fűszerpaprika. A kaliforniai paprikát és a padlizsánt is kisebb kockákra vágjuk, és ezt is az alapra dobjuk, majd 4-5 percig még pirítjuk a fűszerekkel.
Ráöntjük a paradicsomkonzervet, és még kb. 10 percig főzzük az alapot. Ezután beletépkedjük a petrezselymet, ráütünk 4 db tojást, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk még egy kevés friss petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Sütési idő: 10 perc
Ha tetszett a shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több lecsó: