Hozzávalók
- 1 üveg meggybefőtt (1 l-es kiszerelés)
- 700 ml víz
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 100 g kristálycukor
- ½ db citrom
- 20 g vaníliás pudingpor
- 200 ml tej
A tálaláshoz
- 1 ek natúr joghurt
Hozzávalók
- 1 üveg meggybefőtt (1 l-es kiszerelés)
- 700 ml víz
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 100 g kristálycukor
- ½ db citrom
- 20 g vaníliás pudingpor
- 200 ml tej
A tálaláshoz
- 1 ek natúr joghurt
A meggyleveshez először a befőttet a levével együtt egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a vizet, a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, és forrástól számítva 3 percig főzzük. Belefacsarjuk a citrom levét, majd a pudingport kikeverjük a tejjel, és besűrítjük vele a levest.
Újraforrástól számítva még 1 percig főzzük, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálaláskor meglocsoljuk kevés joghurttal és friss citromhéjat reszelünk rá. Melegen is szuper, de én inkább hidegen ajánlom.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Még több meggyleves: