Hozzávalók
- 2 konzerv lencse (400 g-os kiszerelés)
- 150 g füstölt kolbász
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 250 g krumpli (pucolt állapotban)
- só
- 1 ek vaj
- 4 szál szárzeller (50 g/szál)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 konzerv lencse (400 g-os kiszerelés)
- 150 g füstölt kolbász
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 250 g krumpli (pucolt állapotban)
- só
- 1 ek vaj
- 4 szál szárzeller (50 g/szál)
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A szilveszteri lencsesaláta elkészítéséhez a lencsét lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A kolbászt felkarikázzuk és közepesen forró serpenyőben kb. 4 perc alatt kisütjük a zsírját. A répát kis darabokra vágjuk úgy, mintha ki akarnánk hegyezni. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy 90 fokban fordítunk rajta egyet minden vágás előtt.
A krumplit kb. 2 centis kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egy szűrő segítségével kivesszük a vízből. Miután kivettük a vízből a krumplit, mehet a helyére a répa, amit 3 perc után már le is szűrünk. Vajat melegítünk egy serpenyőben és kb. 2 perc alatt megfuttatjuk rajta a répát, majd a lencséhez adjuk a krumplival, a kis darabokra vágott szárzellerrel, a finomra vágott lila hagymával és a korábban lepirított kolbásszal együtt. Az egészet átkeverjük és tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a szilveszteri lencsesaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a receptek sem maradhatnak ki, ha szereted a fullos salikat:
Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta