Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 200 ml tejföl
- 1 csomag instant élesztő
- 2 ½ csapott tk só
- 2 db tojás
- 80 g száraz kolbász
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek tej
- 150 g reszelt sajt
A kedvenc pogácsa receptem
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 200 ml tejföl
- 1 csomag instant élesztő
- 2 ½ csapott tk só
- 2 db tojás
- 80 g száraz kolbász
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek tej
- 150 g reszelt sajt
A kolbászt karikázzuk fel, pirítsuk meg, és egy aprítóban pépesítsük. A vajat a liszttel morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze, az instant élesztőt nem kell külön felfuttatni. A tésztával egyből dolgozhatunk, ha ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet.1,5-2 cm vastagságúra nyújtsuk, majd szaggassuk ki.
A tetejét kenjük meg tejes tojássárgával és szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokon légkeveréses funkción süssük kb 20 percig.