Hozzávalók
- 1 adag pizza alaptészta
- 150 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 250 g tejföl
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
- 200 g fehér cheddar vagy trappista sajt
- 50 g parmezán
A legjobb kenyérlángos, amit mostanában ettünk
Hozzávalók
- 1 adag pizza alaptészta
- 150 g bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 250 g tejföl
- 2 tk fokhagymapor
- só, bors
- 200 g fehér cheddar vagy trappista sajt
- 50 g parmezán
A pizzatészta alapreceptért kattintsatok ide!
A bacont felkockázzuk és egy serpenyőben elkezdjük zsírjára pirítani. Rádobjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem karamellizálódik. A tejfölt kikeverjük a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A sajtokat lereszeljük.
A kelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel és rápakoljuk a megsült hagymás szalonnát. Megszórjuk a felszeletelt lilahagymával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ezután kivesszük, megszórjuk a lereszelt sajtokkal és visszarakjuk addig, amíg meg nem pirul a teteje. Felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a kenyérlángos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!