Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl langyos víz az élesztőhöz +1-1,5 dl víz a tésztához (attól függ mennyit vesz fel a liszt)
- 500 g liszt
- 1 tk só
A tészta lekenéséhez
- 400 g tejföl
A káposztás feltéthez
- 5 dkg libatepertő
- 1 db lilahagyma
- 0.2 db fejes káposzta
A spenótos feltéthez
- olívaolaj
- 2 marék friss spenót
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db aszalt paradicsom
- 5 dkg ricotta
A szalonnás feltéthez
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kis csokor medvehagyma
- 10 dkg kecskesajt
A legtutibb kenyérlángos, 3 fajta feltéttel
Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl langyos víz az élesztőhöz +1-1,5 dl víz a tésztához (attól függ mennyit vesz fel a liszt)
- 500 g liszt
- 1 tk só
A tészta lekenéséhez
- 400 g tejföl
A káposztás feltéthez
- 5 dkg libatepertő
- 1 db lilahagyma
- 0.2 db fejes káposzta
A spenótos feltéthez
- olívaolaj
- 2 marék friss spenót
- 1 csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 db aszalt paradicsom
- 5 dkg ricotta
A szalonnás feltéthez
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kis csokor medvehagyma
- 10 dkg kecskesajt
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros vízben. Egy keverőtálban összedolgozzuk a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt, annyi vízzel amennyit felvesz (kb. 1-1,5 dl). A tésztát letakarva 1-1,5 órán át másfélszeresére kelesztjük. Az első feltéthez, felaprítjuk a káposztát, lilahagymát és a libatepertőt és összekeverjük. A spenótos feltéthez egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a friss spenótot, amit zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítünk. Az utolsó feltéttel szintén nincs sok dolgunk, felkockázzuk a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát.
A megkelt tésztát egy lisztezett munkalapon kinyújtjuk a videóban látottak alapján. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a tésztát, villával meszurkáljuk és 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A kissé kihűlt tésztát megkenjük tejföllel és képzeletben három részre osztjuk az alapot, majd megpakoljuk a feltétekkel. Elsőként megszórjuk az apróra vágott kolozsvári szalonnával, medvehagymával és kecskesajttal, ezt követően jöhet a hagymás-tepertős verzió, végül pedig a spenót, aszalt paradicsom és pár kanál ricotta landol a kenyérlángosunkon. 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha tetszett a kenyérlángos receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!