Hozzávalók
A tésztához:
- 75 g vaj
- 500 g liszt
- 260 ml tej
- 1 db tojás
- 2 tk szárított élesztő
- 75 g cukor
- 1 csipet só
A citromkrémhez:
- 70 ml citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 110 g cukor
- 30 g vaj
- 100 g áfonya
A kenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
A tésztához:
- 75 g vaj
- 500 g liszt
- 260 ml tej
- 1 db tojás
- 2 tk szárított élesztő
- 75 g cukor
- 1 csipet só
A citromkrémhez:
- 70 ml citromlé
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 110 g cukor
- 30 g vaj
- 100 g áfonya
A kenéshez
- 1 db tojás
Összekeverjük a lisztet, a cukrot és az élesztőt, majd belekeverjük az olvasztott vajat, a tojást és a tejet is, végül hozzáadjuk a sót. Sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd kb. 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, összedobjuk a citromkrémet: vízgőz felett összemelegítjük a citrom levét, a reszelt héját, a cukrot, a vajat, és egy kézi habverő segítségével, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a felvert tojást. Addig keverjük, amíg sűrű, pudingszerű masszát kapunk. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 cm vastagságúra. Az alsó felét megkenjük a citromkrémmel és megszórjuk az áfonyával, majd ráhajtjuk a felső felét.