Hirdetés
Karácsonyi menü

Bacon-cheddar scone

Hozzávalók

8
darabhoz
+
6 szelet bacon
150 g reszelt vörös cheddar
225 g liszt
10 g sütőpor
80 g hideg vaj
2 db tojás
70 ml tej
1 tk magos mustár
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Bacon-cheddar scone

Sós reggelinek, egy bögre tejjel, vagy esti nassoláshoz is tökéletes. Mártogathatjátok sajtszószba vagy salsába, mindenhogy szuper lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
6 szelet bacon
150 g reszelt vörös cheddar
225 g liszt
10 g sütőpor
80 g hideg vaj
2 db tojás
70 ml tej
1 tk magos mustár
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A bacont kis kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A cheddart lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beledolgozzuk a vajat, a tojásokat, a tejet, a sót, a borsot és a magos mustárt is. Belekeverjük az apróra vágott bacont, átgyúrjuk a tésztát, egy kb. 20 cm átmérőjű korongot formázunk belőle, sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 

Bacon-cheddar scone

Kb. 13-15 perc sütés után, mikor már szilárdabb a tészta, 8 részre vágjuk, és így sütjük további kb. 10 percig, hogy a kis háromszögek oldalai is megpirulhassanak.

Ha tetszett a bacon-cheddar scone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások