Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 150 g reszelt vörös cheddar
- 225 g liszt
- 10 g sütőpor
- 80 g hideg vaj
- 2 db tojás
- 70 ml tej
- 1 tk magos mustár
- só, bors
Bacon-cheddar scone
Hozzávalók
- 6 szelet bacon
- 150 g reszelt vörös cheddar
- 225 g liszt
- 10 g sütőpor
- 80 g hideg vaj
- 2 db tojás
- 70 ml tej
- 1 tk magos mustár
- só, bors
A bacont kis kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A cheddart lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beledolgozzuk a vajat, a tojásokat, a tejet, a sót, a borsot és a magos mustárt is. Belekeverjük az apróra vágott bacont, átgyúrjuk a tésztát, egy kb. 20 cm átmérőjű korongot formázunk belőle, sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 13-15 perc sütés után, mikor már szilárdabb a tészta, 8 részre vágjuk, és így sütjük további kb. 10 percig, hogy a kis háromszögek oldalai is megpirulhassanak.
Ha tetszett a bacon-cheddar scone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!