Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (hűtött, előre nyújtott)
- 15 szelet bacon
- 30 db zöldspárga
- 1 db egész tojás
- szezámmag
Baconös spárga leveles tésztában
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (hűtött, előre nyújtott)
- 15 szelet bacon
- 30 db zöldspárga
- 1 db egész tojás
- szezámmag
A leveles tésztát kihajtjuk és a rövidebb szélétől 30 db csíkot vágunk belőle. A spárgákat előkészítjük (megmossuk és levágjuk a fás végeit). A baconszeleteket hosszában kettévágjuk. Mindegyik spárgát betekerjük először egy-egy fél szelet baconnel, aztán körbetekerjük egy csíknyi leveles tésztával. A bebugyolált spárgákat sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, lekenjük lazán felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 200 C-os sütőben kb 16-20 perc alatt megsütjük őket. Tejfölös mártogatóssal vagy önmagában is isteni finom.