Hozzávalók
A céklapüréhez
- 1 db cékla (kb. 160 g-os)
A tésztához
- 60 ml tej
- 40 g cukor
- 15 g élesztő
- 300 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 30 - 40 ml céklapüré
- 45 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 70 g barna cukor
- 80 g puha vaj
- 2 ek fahéj
- 1 mk gyömbér
Céklás-fahéjas párnácskák
Hozzávalók
A céklapüréhez
- 1 db cékla (kb. 160 g-os)
A tésztához
- 60 ml tej
- 40 g cukor
- 15 g élesztő
- 300 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 30 - 40 ml céklapüré
- 45 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 70 g barna cukor
- 80 g puha vaj
- 2 ek fahéj
- 1 mk gyömbér
A fahéjas párnácskák vöröses színét a cékla adja. A zöldséget fóliába csomagoljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 50-60 perc alatt puhára sütjük, majd még melegen megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és krémesre turmixoljuk.
A tésztához megmelegítjük a tejet, elkeverjük benne a cukor felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és félrerakjuk 4-5 percre, amíg felfut. A lisztet kimérjük egy tálba, beleütjük a tojássárgáját, hozzáöntjük az élesztős tejet és a céklapürét, és összekeverjük a tésztát. Amikor kezd összeállni, belekeverjük az olvasztott vajat is, és simára dagasztjuk. Meleg helyen 45 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kb. 35 x 20 cm-esre nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, megkenjük vele a tésztát, és a hosszabbik oldalánál feltekerjük. Kb. 4 cm-es részekre vágjuk, kissé átlósan. Mindegyik tekercs közepét benyomjuk egy vékonyabb fakanálnyéllel, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, kelesztjük 15-20 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a céklás-fahéjas párnácskák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!