Hirdetés

Éld újra a gyerekkorod ezekkel a kolbászos hot-dogokkal!

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz
200 ml tej
25 g élesztő
fél tk cukor
550 g liszt
150 g vaj
1 tk só
3 db tojás+1 a kenéshez
700 g lángolt kolbász
Hirdetés

Éld újra a gyerekkorod ezekkel a kolbászos hot-dogokkal!

Gyerekkori kedvencem, olyan, mint egy brutál hod-dog csak mindenben jobb. Jobb a kolbász, mert nem virsli, jobb a tészta, mert nem kifli! Állat cucc!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz
200 ml tej
25 g élesztő
fél tk cukor
550 g liszt
150 g vaj
1 tk só
3 db tojás+1 a kenéshez
700 g lángolt kolbász

A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a sót, tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Mivel ez vajas kelt tészta, tovább kell gyúrni, akkor lesz jó amikor elválik az edény falától. Ha megvan, letakarjuk és meleg helyre téve kb. 1 órán át hagyjuk kelni.

Lisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastag téglalapot nyújtunk belőle és 2 cm széles csíkokra vágjuk. A kolbászt nagyjából 7-8 centis darabokra vágjuk és minden darabot egy tésztacsíkkal betekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük őket. 170  fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások