Hozzávalók
- 200 ml tej
- 25 g élesztő
- ½ tk cukor
- 550 g liszt
- 150 g vaj
- 1 tk só
- 3 db tojás+1 a kenéshez
- 700 g lángolt kolbász
Éld újra a gyerekkorod ezekkel a kolbászos hot-dogokkal!
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 25 g élesztő
- ½ tk cukor
- 550 g liszt
- 150 g vaj
- 1 tk só
- 3 db tojás+1 a kenéshez
- 700 g lángolt kolbász
A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a sót, tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Mivel ez vajas kelt tészta, tovább kell gyúrni, akkor lesz jó amikor elválik az edény falától. Ha megvan, letakarjuk és meleg helyre téve kb. 1 órán át hagyjuk kelni.
Lisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastag téglalapot nyújtunk belőle és 2 cm széles csíkokra vágjuk. A kolbászt nagyjából 7-8 centis darabokra vágjuk és minden darabot egy tésztacsíkkal betekerünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük őket. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.