Hozzávalók
A párnákhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 2 - 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 240 g csiperkegomba
- só, bors
- 100 g tejföl
- 1 tk mustár
- 60 g reszelt sajt
A kenéshez
- 1 db tojás
Gombás párna
Hozzávalók
A párnákhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 2 - 3 ek olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 240 g csiperkegomba
- só, bors
- 100 g tejföl
- 1 tk mustár
- 60 g reszelt sajt
A kenéshez
- 1 db tojás
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk 10 percet állni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk az olajon. A gombát vékony szeletekre vágjuk, rádobjuk a hagymára, és jól lepirítjuk, hogy összeessen. A végén mehet rá só, bors, és belekeverjük a tejfölt, a mustárt és a reszelt sajtot is.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, és 6 db hosszabb téglalapformát vágunk belőle. A tésztaszéleket lekenjük tojással, egyik felükre rakunk egy nagy kanál tejfölös gombát, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Lenyomkodjuk a széleket egy villával (egy ollóval formára igazíthatjuk előtte, hogy kicsit kerekebb legyen), lekenjük tojással, esetleg megszórjuk nagy szemű sóval, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre, amíg aranybarna színt kap.
Ha tetszett a gombás párna receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!