Hirdetés

Házi kakaós csiga project

Hozzávalók

8 - 12
csigához
+
60 dkg liszt
3 ½ dl tej
30 g élesztő
50 g cukor
10 g só
30 dkg vaj
25 dkg cukor
10 dkg kakaó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi kakaós csiga project

Lehet száraz, széteső, kevés kakaóval megkent bolti kakaós csigán tengődni, de minek? A megoldás, hogy ismerni kell azt az 1-2 pékséget, ahol tisztességes kakós csigát sütnek, vagy rá kell szánni egy délutánt és sütni egy óriási adag istenien vajas, ropogós, naggggyon kakaós csigát és örülni, hogy milyen szép az élet! A kakaós csiga készítése nem nehéz, de időigényes feladat, viszont garantáljuk, hogy többet nem esztek bolti csigát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
44
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 12
csigához
+
60 dkg liszt
3 ½ dl tej
30 g élesztő
50 g cukor
10 g só
30 dkg vaj
25 dkg cukor
10 dkg kakaó
Bevásárlólistához adom

IMG_0499.jpg

A vajat közepesn keményre hűtjük és  két sütőpapír között 1/2 cm vastagságú tégalalpot nyújtunk belőle. Lehűtjük.

A tejet langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a cukor felét és felfuttatjuk benne az élesztőt (belemorzsoljuk és 10 percre félretesszük).

IMG_1632.jpg

A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval. Beleöntjük a felfutott élesztőt és simára dagasztjuk. A tésztából golyót gyúrunk, kissé kilapítjuk és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a vajjal azonos hőmérsékletű legyen. A tésztát kinyújtjuk, a közepére tesszük a vajat, a tészta széleit ráhajtjuk, hogy sehol ne lógjon ki a vajlap, végül egyszer kinyújtjuk a tésztát. Összehajtjuk, mint egy levelet és a hűtőbe tesszük.

IMG_1648.jpg

1/2 óránként kinyűjtjuk és újra összehajtjuk a tésztát – összesen háromszor, mindig ügyelve arra, hogy a tésztát 90 fokot elforgatva kezdjük a nyújtást. A három hajtogatás után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kissé bevizezzük és megszórjuk a kakaóval elkevert cukorral. Ügyeljünk rá, hogy a tészta szélénél 1 cm szabad felületet hagyjunk, amit utólag kicsit bevizezünk és ezzel tapasztjuk össze a tekercs végét. Feltekerjük és korongokat végunk belőle.

IMG_0474.jpg

Ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és vizes kézzel lenyomkodjuk. 2 órát kelesztjük szobahőmérsékleten. Ha nagyon felpúposodtak, a csigák közepét ismét lenyomkodjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

IMG_0445.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások