Hozzávalók
A tésztához
- 340 ml meleg víz
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 4 ek olívaolaj
- 500 g liszt
A feltéthez és töltelékhez
- 300 g sajt
- 8 szelet szalámi
- 6 ek passata (passzírozott paradicsom)
- pár csipet bazsalikom
Imádnivaló pizza perec
Hozzávalók
A tésztához
- 340 ml meleg víz
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 4 ek olívaolaj
- 500 g liszt
A feltéthez és töltelékhez
- 300 g sajt
- 8 szelet szalámi
- 6 ek passata (passzírozott paradicsom)
- pár csipet bazsalikom
A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk a tésztát és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni 40 percig. 4 részre osztjuk a tésztát, kisodorjuk kb. 50 cm hosszú rudakká, kicsit ellapítjuk az ujjunkkal.
A sajt felét kis kockákra vágjuk, végigrakjuk a tésztasávokat, majd összecsípjük az ujjunkkal, kicsit átsodorjuk és perec alakúra formázzuk. Lekenjük a passatával, pár fél szelet szalámit rakunk rá és megszórjuk reszelt sajttal és bazsalikommal. 15-20 percig hagyjuk pihenni, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Ha tetszett a pizza perec receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!