Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
A pizzaszószhoz
- 2 ek olaj
- 3 dl passata di pomodoro, azaz passzírozott paradicsompüré
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- só, bors
Az összeszereléshez
- kukoricadara a tepsibe (opcionális)
- mozzarella
- parmezán sajt
- sonka, szalámi, lila hagyma, paprika, paradicsom tetszés szerint
Itt jön a tepsis pizza
Hozzávalók
A tésztához
- 25 g élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
A pizzaszószhoz
- 2 ek olaj
- 3 dl passata di pomodoro, azaz passzírozott paradicsompüré
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- só, bors
Az összeszereléshez
- kukoricadara a tepsibe (opcionális)
- mozzarella
- parmezán sajt
- sonka, szalámi, lila hagyma, paprika, paradicsom tetszés szerint
Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és várunk 15-20 percet, amíg felfut. Ha ez megvan, a lisztet belemérjük egy robotgép keverőtáljába, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat, majd az egészet 15 perc alatt kidagasztjuk, majd lefedjük egy konyharuhával és 1 órára magára hagyjuk, hogy szépen megkeljen.
A pizzaszószhoz olajat hevítünk egy lábasban és erre rátörjük a fokhagymagerezdeket. Hozzáöntjük a paradicsompürét, majd sóval, borssal és szárított oregánóval ízesítjük, 5 perc rotyogtatás után pedig beleszórjuk a felvagdosott friss bazsalikomot is és elzárjuk a lángot.
A megkelt tésztát kiborítjuk egy belisztezett deszkára, téglalap alakúra nyújtjuk és bedobjuk egy belisztezett és kukoricadarával megszórt tepsibe. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük a szósszal és rádobáljuk a feltéteket. 230 fokos sütőben 15 percig sütjük és azonnal beburkoljuk.
Ha tetszett a tepsis pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!