Hirdetés

Izgalmas ízek egy pizzán!

Hozzávalók

4
18 cm átmérőjű pizzához
+

A tésztához

300 ml langyos víz
25 g friss élesztő
1 tk cukor
500 g kenyérliszt (BL 80) vagy pizzaliszt (00)
1 ek só
2 ek olívaolaj

A feltéthez

75 ml olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
100 g prosciutto sonka
120 g ricotta
150 g mini mozzarella golyók
60 g  reszelt parmezán
2 db nektarin vagy őszibarack
100 ml balzsamecet
50 g méz
15 levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Izgalmas ízek egy pizzán!

A pizza az egész földkerekség egyik legkirályabb kajája, amit kb. mindenki imád. Haverokkal, családdal, de akár egyedül készítve is egy totál megúszós kaja, még ha azt is gondolod elsőre hogy macera. Igazából a tészta pillanatok alatt begyúrható, egy kis kelesztés kell még neki, meg kis nyújtás és már pakolhatod is rá a kedvenc cuccaid. Mi most nyári verzióban hoztuk el nektek a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
18 cm átmérőjű pizzához
+

A tésztához

300 ml langyos víz
25 g friss élesztő
1 tk cukor
500 g kenyérliszt (BL 80) vagy pizzaliszt (00)
1 ek só
2 ek olívaolaj

A feltéthez

75 ml olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
100 g prosciutto sonka
120 g ricotta
150 g mini mozzarella golyók
60 g  reszelt parmezán
2 db nektarin vagy őszibarack
100 ml balzsamecet
50 g méz
15 levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt és félrerakjuk 10 percre. A robotgép üstjébe mérjük a sót, lisztet, olívaolajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével 10 percig dolgoztatjuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 felé vágjuk és lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt közepes lángon forróra hevítünk, a sütőt előmelegítjük grill funkción 230 fokra. Az olívaolajba keverjük a zúzott fokhagymát.

Amikor forró a serpenyő, lisztet szórunk bele és rátesszük az egyik tésztát. Miközben sül, gyorsan elkezdjük megpakolni a feltéttel. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, rátépkedjük a sonkát, rászórjuk a 3 féle sajtot, a cikkekre vágott barackot és amikor már barnul az alja, akkor betesszük serpenyőstül a forró sütőbe és addig sütjük, amíg elolvadnak a mozzarella golyócskák. Ha elkészült kivesszük, tányérra csúsztatjuk, rádobunk pár bazsalikomlevelet. A mézet a balzsamecettel összeforraljuk és egy kanál segítségével ráfröcsköljük a pizzára.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások