Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml langyos víz
- 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 500 g kenyérliszt (BL 80) vagy pizzaliszt (00)
- 1 ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 75 ml olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- 100 g prosciutto sonka
- 120 g ricotta
- 150 g mini mozzarella golyók
- 60 g reszelt parmezán
- 2 db nektarin vagy őszibarack
- 100 ml balzsamecet
- 50 g méz
- 15 levél friss bazsalikom
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml langyos víz
- 25 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 500 g kenyérliszt (BL 80) vagy pizzaliszt (00)
- 1 ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 75 ml olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- 100 g prosciutto sonka
- 120 g ricotta
- 150 g mini mozzarella golyók
- 60 g reszelt parmezán
- 2 db nektarin vagy őszibarack
- 100 ml balzsamecet
- 50 g méz
- 15 levél friss bazsalikom
A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt és félrerakjuk 10 percre. A robotgép üstjébe mérjük a sót, lisztet, olívaolajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és dagasztókar segítségével 10 percig dolgoztatjuk, 1 óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 felé vágjuk és lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt közepes lángon forróra hevítünk, a sütőt előmelegítjük grill funkción 230 fokra. Az olívaolajba keverjük a zúzott fokhagymát.
Amikor forró a serpenyő, lisztet szórunk bele és rátesszük az egyik tésztát. Miközben sül, gyorsan elkezdjük megpakolni a feltéttel. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, rátépkedjük a sonkát, rászórjuk a 3 féle sajtot, a cikkekre vágott barackot és amikor már barnul az alja, akkor betesszük serpenyőstül a forró sütőbe és addig sütjük, amíg elolvadnak a mozzarella golyócskák. Ha elkészült kivesszük, tányérra csúsztatjuk, rádobunk pár bazsalikomlevelet. A mézet a balzsamecettel összeforraljuk és egy kanál segítségével ráfröcsköljük a pizzára.
Ha tetszett a pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!